VVD Parkstad en omstreken

Jacques Michél Bloi

 

OVER MIJ

Ik ben Jacques Michél Bloi en ik ben 36 jaar. Samen met Celesta woon ik in Slenaken in het hart van het Heuvelland. Ik werk als adviseur voor een wetenschappelijk instituut dat zich bezig houdt met grensoverschrijdende vraagstukken en bij de overheid. Als compensatie van een drukke baan kan ik enorm genieten van een goed boek en lange wandelingen door ons mooie Limburgse landschap en ons omringende regio’s en geniet ik van de Limburgse cultuur zoals carnaval.

Opgegroeid ben ik Rimburg in de gemeente Landgraaf. Na de basisschool in het dorp volgde ik het VMBO Kader aan het AOC (nu Yuverta College) in Heerlen en vervolgens MBO Toerisme aan het Arcus College (nu Vista College). Na een afstudeerstage bij Marriott Hotels & Resorts in Baltimore aan de Amerikaanse oostkust besloot ik om terug te komen naar Limburg om een HBO studie te volgen, European Studies, aan ZUYD Hogeschool en de Stradina University in Riga, Letland. Tijdens deze studie ontdekte ik mijn passie Europese samenwerking, specifieker voor (EU)regionale grensoverschrijdende samenwerking.

Dit kwam ook terug in mijn afstudeeronderzoek voor Tweede Kamerlid Karin Straus uit Roermond over de Euregionale arbeidsmarkt in de Limburgse zorgsector.

Na de lange weg van VMBO Kader naar het HBO besloot ik om te proberen om nog een Masterstudie af te ronden. In 2013 studeerde ik aan de Universiteit Maastricht af als Master of Arts in European Studies met als specialisatie public policy. Tijdens deze studie deed ik onderzoek naar de democratische legitimiteit van regionale grensoverschrijdende samenwerkingsentiteiten zoals de Euregio Maas-Rijn.

Dankzij een ouderlijk huis die mij de ruimte gaf om zolang te leren en studeren als ik wilde ben ik daar waar ik vandaag ben. Zo een kans gun ik iedereen.